بداق:از تیره های بسیار قدیمی است که در شهرستان چنی سکونت داشتند.برخی معتقدند که نام بداق ها برگرفته از نام بداق خان چگنی ،یکی از سرداران شاه عباس صفوی بوده است.تیره بداق در روستایی به همین نام سکونت دارند.البته در حال حاظر به علت اختلافهای محلی همگی به شهر خرم آباد مهاجرت نموده اند.
سبزوار(سوزوار):از تیره های قدیمی چنی است.در روستای به همین نام سکونت دارند.عده ای از ان ها در روستاه های تنگ موسی و سراب برکه و ملکی به نام گورسفید و تعدادی از آن ها در بروجرد به سر می برند.سبزواری ها شامل تیره های زیر هستند: 1-میربیگ سبزواری 2-احمدی سبزواری3-شاه قلی سبزواری4-مرادی سبزواری5-سرافراز سبزواری
میرزاوند(میرزاون) : میرزاوند قدیمی ترین تیره ی چگنی فعلی است.برخی از آن ها داری طبع شعر هستند.عمدتا در در روستای های چگه و سراب کی سکونت دارند.میرزاوند شامل تیره های زیر می باشد: 1-کاظم 2-جور3-زیعلی4-حقی5-کشور6-هموم7-یارک8-پیریایی9-دوستعلی وند
شه کرم: از تیرهای قدیمی چگنی است.شه کرم 9 پسر داشته است.شش پسر از آن ها دارای طایفه هستند:1-ملک علی2-ویس کرم3-صید کرم4-ملکه 5-محمد زمان6-آیینه7-میرکرم9-کلوالی
فلاوند: آن ها را برادر میرزاوند و شاکرم می دانند که این گفته مستند نیست.در روستای به همین نام سکونت دارند.از تیره های قدیمی چگنی هستند.
رکرک:تیره رکرک چگنی،در روستای جوان آباد و دلبر ،ساکن هستند رکرک های چگنی خود را از شخصی به نام «باریک» رکرک می دانند.جایگاه اولیه آن ها در چگنی ،را واقع در ملکی به نام وره زرد پایین تر از کوه دُم بزگیر دانسته اند
رومونی:رومیانی در روستاهای چقاهروشی سکونت دارند.در گذشته در توه (باواس)ساکن بوده اند.گویا از منطقه کوهدشت به این ناحیه آمده اند.گروهی از آن ها در خراسان،دزفول ،و زنجان به سر می برند.
نجمسیلی:به گفته ای از پشتکوه لرستان به منطقه چگنی آمده اند.در حال حاظر در شوراب به سر می برند.چند خانواده از آن ها در روستای دره ساکی سراب کی و عده ای ازآن ها نیز در رحیم آباد هستند.برخی از آن ها در خرم آباد و گروهی هم در روستای قلعه سنگی از روستا های اطراف خرم آباد هستند.گروهی نیز در روستای گل گل پلدختر به سر میبرند.
زهراکار : محل سکونت این تیره در روستاهای شرکت نفت چنار نسار دله و ویسیان می باشند.گروهی در کالیاب به سر می برند.عده ای نیز در افرینه ساکن هستند.
تیلاوی،طولابی: شامل1-سماقی،ساکن در محل سماق2- نوکرامرا ،ساکن در شهرک باباعباس و تیلگرو 3- دیناروند ،ساکن روستای دره رحمانه به نقلی طولابی ها از بین النهرین به منطقه چگنی آمده اند.خوانین طولابی را از نسل میر ناصر پسر میرجنت می دانند.آن ها از مهاجرآن عرب و از نزدیکان اتابکان لر بوده اند.گروهی از این تیره در ناحیه برآفتاب و تشکن به سر میبرند.
سادات حیات الغیبی:شامل تیره های 1-کاظم2-چکل 3-خادم در تشکن،چم داود،روستای گندابه،روستای سره زمان و دلبر سکونت دارند.
پیرحیاتی: شامل 1-رواتی2-پیر حیاتی در بعضی از کتب آن ها را وابسته به سادات حیات الغیب می دانند.گروهی از تیره در منطقه طرهان ساکن هستند
چنگایی: در محلی به همین نام به سر می برند.چنگایی نام یکی از طوایف لر است که تاریخ گزیده در حدود 700 سال پیش از آن ها نام برده است.سادات ساکن در چنگایی از تیره طاهروندی هستند.گروهی از مردم چنگایی در روستای ده پیر به سر می برند.
اولاد احمدبیگ: 1-شرف 2-حاجی3-حاتم 4-کریم5-مراد 6-رحیم 7- زکی 8- صفی تیره های اولاد احمد بیگ ،عمدتا در ناحیه دوره،ناوکش و شرکت نفت چنار سکونت دارند.
امیر :
قیطول:در دهستان های تشکن ،دوره و کشکان گروه های به نام قیطولی وجود دارند.قوتلی در لغت به معنای افراد محافظ خان و در بعضی از لغت نامه ها به معنی دژ و حصار است.
درویش:در روستای های مله بلوط و سراب دوره ،دره بادام،کله نی،سه کره و برآفتاب ساکن هستند.خود را منتسب به بابا بزرگ می دانند.گروه های از این تیره در منطقه کوهدشت ،نورآباد و الشتر به سر می برند.
بیژنوند:تیره هی از ایل دلفان هستند،در روستای به همین نام در دهستان تشکن سکونت دارند.عده ای از آن ها نیز دررفتخان و دوره به سر میبرند.
باوالی(باباعلی):خود را تیره ای از دلفان می دانند.ییلاق آن ها در منطقه زشت و قلایی و قشلاق آن ها در منطقه چگنی بوده که به مرور زمان در ناحیه برآفتاب ،دهستان تشکن ساکن شدند.
شیراون،شیراوند: نظریات متفاوت در باره این تیره و مبدا اصلی آن وجود دارد. عده ای آن ها را تیره ای از ایل بختیاری می دانند.برخی معتقدند شیراوند ها گروهی از ایل دلفان هستند.شیراوند های چگنی شامل ،این تیره ها می باشد:
آهنگران :این تیره در اصل چگنی نیست.آن ها گروهی از ایل سلسله ساکن روستای آهنگران می باشند؛که شاید به این علت که قشلاق این گروه چگنی بوده چند خانوار از آنها به مرور در چگنی ساکن شده اند.
سیاه منصور:نام آنها در کتاب شرف نامه بدلیسی به عنوان یکی از طوایف عمده ای کرد ضبط شده است.این طایفه در زمان صفویه دارای نفوذ بوده است. گروهی از این طایفه در منطقه چگنی به سر می برند.
سوری:از طوایف طرهان است.طرهان از مناطق قدیمی لرستان است که نام آنها برای اولین بار در سفر نامه ابودلف آمده است.قدمت آنها در لرستان به بیش از هزار سال می رسد.در روستاهای توه میش آخور ،میشکر،و معمولان به سر می برند.
پاپی:گروهی از آن ها در روستای پاحلت به سر می برند.
کوشکی ها:از طوایف لر زبان لرستان می باشند.عده ای از آنها در کوهدشت و عده ای دیگر در میان بهاروند تیره مراد علیوند،کالیاب چگنی و بخش ویسیان به سر می برند. این طایفه قبلا در هرو سکونت داشته است آنها را از طوایف و ایلات طرهان معرفی نموده اند. تیره های آن عبارتند از : تات مون،شهرمیر،میرآخور،برجعلی وند
دوشم: این تیره گروهی از چگنی های قدیم هستند.همچنین گروهی دیگر در چگنی به نام یک شم زندگی می کرده اند.در حال حاظر افراد کمی از این تیره در چگنی و منطقه ویسیان به سر می برند.
باوسین :گروهی از طایفه حسنوند هستند که در روستای ناوه کش و برخی روستاهای چگنی زندگی می کنند.
حسیوند:آن ها در شمار طوایف قدیمی چگنی هستند.در روستای به همین نام در نزدیکی سراب دوره ساکن هستند.ریشه آن ها به نام حسین از مردمان بختیاری بوده که در زمان کریم خان زند از شیراز به منطقه چگنی آمده است.
قلایی:مردم قلایی از ایل سلسله می باشند.تفاوت آن ها با ایل الشتر در این است،که به زبان لری تکم می کنند. در شهرستان چگنی در روستای رفتخان ، سراب دوره و بنار کبود سکونت دارند.
اصفهانی :این گروه مشهور به اصفهانی ها ،در سراب دوره و روستای پاحلت ساکن هستند.
شاهی وند:از ایل دلفان اند،به همراه تیره های نور عالی و موموند که آنها هم از ایل دلفان هستند تشکیل دهستان کشکان را داده اند.شاهیوند به دو تیره «علکه» و «حسکه»تقسیم می شوند.تیره حسکه در شهرستان چگنی به سر می برند.
منتعلی وند:این تیره در روستای های سراب کی ، سرخه لیزه و چنگایی به سر می برند .برخی آنها را منتسب به سبزواری ها می دانند.
خادم:این خانواده ها در منطقه ویسیان به سر می برند برخی وجه تسمیه ی آنها را منتسب به همسایگی امام زاده حیات الغیب می دانند.
طایفه موموند:در حدود شش نسل پیش از کرمانشاه به لرستان آمده اند.مدت کوتاهی در منطقه رباط ساکن می شوند.سپس در منطقه چنار ویسیان و نهایتا در منطقه قالبی و چم دیوان سکنی می گزینند.با تیره شه کرم وصلت دارند.
لوتی ها:گروهی از کولی ها و از اقوام آریایی می باشند،که از هندوستان به ایران آمده اند .برخی بر این اعتقادند که توسط نادر شاه به ایران آورده شده اند.زبان کولی ها فارس و بختیاری و دیگر نقاط ایران یکی است. لوتی های شهرستان چگنی از تیره لَلًکه هستند.